Motorculara dizi tavsiyesi – Sons Of Anarchy

11

Ekim 30, 2012 tarafından bilmeyenadam

Ben yalnız biriyim. Şikayet ettiğimden değil ha yanlış anlaşılmasın ama yalnızım yani. Dikkat edin yalnız, işsiz güçsüz, yapacak bişeyi olmayan, sevişecek sevgilisi olmayan, asosyal, ezik, şerefsiz, adi, köpek insanlar çok dizi izlerler. Hoh gerildim amk. Ben de bu tanımlamaya uyuyor olacağım ki dizi izlemeyi severim. Yabancı dizi izleme zamanlarım lost furyasıyla başladı. Sonrasında da ne varmış diye bakıp Oz gibi Six Feet Under, Prison Break, Lie to Me gibi bitmiş dizileri bitirdim. Dexter olsun Supernatural olsun Breaking Bad olsun Game of Thrones olsun Spartacus olsun bir kız dizisi olan How I Met Your Mother olsun devam eden dizileri de takip ediyorum. Başından sonuna yazdığım motor hikayelerimin başlangıcından bir süre sonra da lan dedim o kadar dizi izleyen adamsın hem de motor merakın var illa ki motorla alakalı bir dizi vardır. Araştırırken karşıma Sons of Anarchy isimli dizi çıktı. İlk başlarda sırf içinde motor falan filan var diye izleyeyim demiştim ama gayet taşaklı bir dizi çıktı. Uzun uzun dizi üzerine konuşacağım, sahnelerden önemli olaylardan da bahsedeceğim sonra vıy ben duymadım vıy ben işitmedim demeyin.

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy, hikayesini dinleyeceğimiz motosiklet kulübümüzün adı. Bir Harley Davidson severler kulübü olan bu motosiklet kulübü görünürde tamirci olarak para kazanıyor olsa da aslında yasadışı işler koşturuyorlar. Kulüp yasadışı silah satışından para kazanıyor. Yalnız kulüp son derece demokratik işliyor ki bizim mecliste yok bu sistem amk. Bir kulüp başkanı, yardımcıları ve üyeleri her boku masaya getirip oyluyorlar. Kulüp başkanımız uzun bir süre Ron Perlman olacak ki bence son derece tipsiz, sevimsiz bir adam. Yalnız yaşı başı geçmiş ama adamda bi kol var artık nasıl iğne yiyorsa orospu çocuğu kollar kütük gibi olmuş tişörte sığmıyor.  Böyle afedersin yarak gibi böyle göt gibi bi suratı var küçük gözler önde çene falan evlat olsa eldivenle sevilmeyecek bir tip yani. Zaten dizideki karakteri de adam değil pezevengin. Dizideki adı Clay. Clay kulübün kurucusu ilk 9 kişi arasında bulunuyor ki kendilerine first 9 diyorlar. Tabi artık yaşlanmışlar ve first 9 ın çocukları olmuş ve büyüyüp eşek kadar olmuşlar. İşte bu evlatlardan biri başrolümüz Charlie Hunnam olacak. Dizideki adıyla Jax. Jax mahallede sarı pipi çamaşır ipi kızdırma beni sikerim seni diye dalga geçtiğimiz çocuklardan. Sallana sallana yürüyüp dizideki ben doğruyum ben dürüstüm nerden düştüm ben buraya, kader mahkumuyum boşluğunu dolduran kişi oluyor. Birkaç yerde dövüş, seviş sahneleri ayağına vücut gösteriyor ki fena değil sağlam vücut yapmış. Ayrıca sezonlarda 3 farklı tarzla karşımıza çıkıyor Jax. En iyisi kısa saçlı olduğu hali onu da belirtmeden geçecemeyeceğim ama yine de son kararı siz verin.

Dizi de çoğunlukla bu piçin hikayesiyle uğraşıyoruz. Piç diyorum çünkü anası kara babası kara bu çocuk sarı amk kesin bir ibnelik var. Yok efendim bunun babası buna bi günlük bırakır onun triplerine girer, yok efendim çocuğu kaçırılır, yok babası eceliyle ölmemiş de Clay öldürmüş babasını derken bu şımarık orospu çocuğunun götünü kurtarmanın derdine düşüyoruz. Jax in birde orospu mu orospu bir annesi var ki dillere destan. Kendisi Katey Sagal oluyor dizideki adıyla Gemma. Ben bu karıyı biyerden tanıyorum dedim hep izlerken sonradan uyandım amk. Ben hafiften ufakken babam televizyonda Married with Children diye bir dizi izlerdi. Orda  ‘ooww eelllll’ diye kocasına seslenen bi karı vardı meğersem bizim şerefsiz Al Bundy nin karısıymış bu.

Ama iyi oyuncu hakkaten ve yaşlanmış ama yine de atarlı karı. Niye orospu dedin kadına, sana kalsa herkes orospu zaten piç kurusu anamız var bacımız var diyeceksiniz şimdi ama bi dinleyin hak vereceksiniz. Bu Gemma First 9 içinde olup aynı zamanda Jax in babası olan John u, yani kocasını, Clay la birlikte öldürüp sonra Clay e karı oluyor. Clay de John un en iyi arkadaşı. Hadi şimdi konuşun lan hadi savunun. Elle tutulur yanı yok aga, karı ağır orospu. Hatta buna bi tecavüz sahnesi var ki içimin yağları eridi şerefsizim. Jax garibim anasıyla mı uğraşsın Clay le mi uğraşsın kulüp işleriyle mi uğraşsın derken bir de gönül işleriyle uğraşıyor. Mahalleden teee ergenken ki zamanlardan yavuklusu, sözlüsü, manitası Tara çıkageliyor. Tara da Maggie Siff. Çok enteresan bir kadın. Güzel mi değil mi seksi mi çekici mi hala emin olamadım bu kadından. Hikaye içerisinde değişim yaşayan ilginç bir karakter Tara. Memeler de fena değil.

Önemli kulüp üyelerini sıralamak gerekirse; Tig (Kim Coates) ekibin psikopat, ruh hastası boşluğunu dolduruyor. Bobby (Mark Boone Junior) desen şişko bi sike yaramaz bir tip ama kulüp için önemli lafı sözü geçen bir abimiz. Chips (Tommy Flanagan) ekibin İrlandalı temsilcisi ve Bobby gibi abilerinden. Aksanı hoş ve milleti Jackie Boy, Juicy Boy diye sevmesi güzel. Ama bira göbeği çok var ona bi bakması lazım. Juice (Theo Rossi) ekibin teknoloji sorumlusu. Kim mp3 alacaksa, iphone alacaksa gelip buna soruyor. Facebooktan sahte beğenilerini yaptırıyor, twitterda yalan dolanla takipçi arttırıyorlar. İyi çocuk bu juice ama biraz saf salak bi tarafı var. Fakat buradan yapımcılara bir uyarı juice in saçlarını ümit davaladan çaldığınızı biliyorum ve hesabıma 2 milyon Amerikan pezatosu göndermezseniz telif davası açar sizi hizaya getiririm. Buyrun yalansam yalan deyin.

Piney (William Lucking) first 9 içinden biri gene ama iyice yaşlanmış çaptan düşmüş götü başı kaybetmiş. Ayrıca son derece huysuz bir ihtiyar. Antipatik de biri bana öyle geldi. Motoru 3 tekerli. Ha bir de Unser (Dayton Callie) var ki kulüp üyesi olmasa da kulübün sevgili dostu bir kasaba şerifi. İyi bir adam ama aşırı tipsiz ve o tipiyle de sanırım bizim orospu anne Gemma ya aşık. Fakat dostlar hiç şansı yok.

Bunlar dışında iki adamdan daha bahsedeceğim birisi Otto (Kurt Sutter) ekibin hapishanedeki adamı. Yıllar önce kulüp aktivitelerinden dolayı hapise düşmüş ama hala kulüp için çalışıyor. Müebbet hapis yediği için öğlenleri müge anlı olsun esra erolla evlen benimle olsun, akşamları da flash tv de dilberayın sunumuyla kadere mahkumları izleyip hayatını sürdürüyor. Bu adam dizide çok fazla görünmüyor gerçi ama şöyle bir özelliği var ki kendisi aynı zamanda serinin yapımcısı, yaratıcısı, yazarı hatta 5 bölümünün de yönetmeni. Adam Yılmaz Erdoğan gibi hem yazmış hem oynamış. Oyunculuğu da çok başarılı ama yarattığı dizi ve işleyişi çok daha güzel. Kendisin tebrik ediyoruz. Hatta sırf adamı sevdim diye bir diğer dizisi The Shield i de izlemeyi düşünüyorum. Ha ayrıca Gemma ile yani Katey Sagal la evli.

Karakter olarak bahsedeceğim son adam ise adam gibi adam Opei, Ope. Hapis yatıp çıktıktan sonra kulüpten uzaklaşmış bir dostumuz Opei. Ayrıca Piney denen şişkonun da oğlu. Bizim şımarık oğlan Jax in de en yakın arkadaşı. Evli iki çocuğu olan Opei kulüpten uzaklaşmış ve odun kırarak yaşamını idame ettirmeye çalışırken Jax ibnesi gelip yine aklına giriyor çocuğun ve kulübe kazandırıyor tekrardan. Karıylan kavga dööğöş Opei aramıza katılıyor ama çok bahtsız bir adam bizim Opei. Başına gelmedik kalmıyor Opei nin. Opei yi canlandıran Ryan Hurst. Adamda müthiş bir kalıp var arkadaş. 1.93 lük iri yarı bir adam. Yürüyüşü biraz paytak olsa da kale kapısı gibi adam. Bir de saç sakal yapmış ki dizi boyunca saçını sakalını kıskanarak izlettirdi kendini. Hadi saç neyse de o sakal akıyor arkadaş. Buyrun görelim:

Bir de böyle kalın karizmatik bir sesi var piçin ki bu diziyi izleyip bu adama hayır diyecek kız yok amk. Bir de beresi var ki yooovrime söyleyeyim de bi tane örsün bana, tüm kış kafamdan çıkarmam. Örneğini burdan al ama beceremezsen ağzını burnunu kırarım kadın şimdiden söyleyeyim:

Öyle sevdim ben bu piçi açıkçası ama bu anasını siktimin Kurt Sutter ı aniden öldürdü yiğidimi. Lan dedim bişey olur kesin kurtulur yok artık falan demeye kalmadan beyninin pekmezini akıttılar Opei min. Orospu çocuğu tamam kaliteli dizisin, olması gerekiyorsa olduruyorsun, en sağlam oyuncularını bile harcıyorsun falan ama karısı, babası zaten ölmüştü ne istedin Opei den Jax piçi öleydi de Ope yaşayaydı. Opei ölür ölmez direk bi bilgisayarı kapadım önce. Gittim bi duş aldım. Şükür namazı kıldım. Ve onun anısına o sakalı uzatmaya karar verdim. Ama benim vitaminsiz sakallarımın buna gücü yeter mi bilmiyorum. Huzur içinde yat Opei reyiz. Ya da sizin deyiminizle rest in peace.

Karakterleri bırakıp diziye dönelim tekrar. Dizi bir kere anlayacağınız üzere direk motor odaklı bir dizi değil aslında. Ama karakterlerimiz her yere motorla gidiyorlar ve bol bol harley görüyorsunuz. Dizi boyunca bir tane race görünüyor orda da race kullanan çocuğu itin götüne sokuyorlar ki sağlam sahnedir, adama motor sattırır.

(Bu orospu çocuğu fox yine kaldırttı youtube tan videoyu. Gizli yapmıştım halbuki. Hepsinin anasını sikeyim. Bahsettiğim sahne 1. sezon 4. bölümün başlarında arkadaşlar.)

İngilizce bilmeyen piç kuruları için özetlemek gerekirse kız hangi tuşa basacağım diye soruyor, çocukta gerizekalı mısın çek şu amına kodumun resmini amına kodumun karısı diyor kız da tuşu bulamıyorum diyor. Jax reyiz gelip ben yardım edeyim diyor. Kız Jax’e kusura bakmayın motora binmemesini söylemiştim diyor. Jax çocuğa vay adamım nasıl süreceğini biliyor gibi bişey diyor sanırım montuna gönderme yapıyor. Bizim gibi tam ekipman dolanan piçlere laf sokuyor Jax reyiz. Kızın dudağını da sen mi yaptın diyor. Çocukta orospu çok konuşuo diyor. Jax anladım diyor. Harleyleri seviyorsun ha diyor. Race ci cocukta evet güzel görünüyorlar ama ben hız tutkunu olduğum için hız motorlarını seviyorum. Jax anladım deyip peynir de diyor. Bobby bu öncesiydi diyor. Çocuk öncesi derken diyor kaskı vurduktan sonra bir daha asla başkasının motoruna oturayım deme göt deliği diyor. Kız oww deyince adam kapa ceneni orospu diyor, bobby az saygılı ol diyor. Resmi çektinden sonra bu da sonrası diyor. Jax nereye gidiyorsun diyor. Kız bir yere gitmiyorum diyor Jax ben de diyor. Kız ben suzi diyor jax de ben jax diyor. Atlayıp gidiyorlar.

A şimdi hatırladım bir de Jax mecburen bir race kullanmak zorunda kalmıştı bak o sahne de var. Ayrıca motora verilen değer kulüp içinde çok ciddi boyutta. Mesela yaşlandın motor süremeyecek hale geldin bırak başkanlığı oy kullandırtmıyorlar. Adam yerine koymuyorlar yani. Hatta sırf bunun için başkan iğne falan yiyor. Ayrıca birkaç sahne var ki motosikletle ilgili böyle izledikten sonra motora atlayıp bir iki tur atmadan rahatlayamıyor insan. Mesela 5. Sezonun hemen başında Jax bir motorla uzun yol tiradı atıyor ki anahtarı aldığım gibi yollara düştüm. Tabi bizimki siktiriboktan skuter ama ben de harley alcam lan büyüyünce.

Dizide direk gözüme çarpan çok açık bir eksik var ki nasıl bunu düşünememişler aklım almıyor. Beyler buraya dikkat dizide motor süren kız yok. Halbuki koy şöyle seksi motorcu bi hatun dibimiz düşsün değil mi? Ama yok, bu hevesle izleyecek gardaşlarımız izlemesinler ama güzel hatun eksiğini porno film yapımcılarıyla dolduruyorlar onlarla idare edin. Hatta opei kardeşim bir pornocuyla çıkıyordu da sorgulatmıştı olabilir mi böyle bir şey diye. Dizide diğer bir dikkat çeken nokta fena sigara içiyorlar. Ama böyle öyle bir içiyorlar ki sigara firmaları kırk yıl düşünse böyle reklam yapamazlardı. Zaten adamlarda karizma 1500 bir de şekil şekil sigara içiyorlar milleti sigaraya özendiriyorlar orospu çocukları. Dizide kulübe bağlılık had safhada. Bunu da yelekleriyle falan süslüyorlar. Hatta Jax tişörtüyle hırkasıyla ne giyse ya bir samcro ibaresi ya bir soa tripleri kesin oluyor. Bir de sons yüzüğü var Jax gardaşımın ki işte yüzük takacaksan böyle manalı böyle yürekli şekilde yapılmalı. Samcro demişken samcro da sons of anarchy motorcycle club redwood original in kısaltılmasıdır. Kendilerine böyle de hitap ediyorlar.

Kurt Sutter çok agresif, atarlı bir yazar. Kimsenin gözünün yaşına bakmadan anında öldürebiliyor. Diziden ne adamlar geldi geçti ve öyle bir anda ölüyorlar ki hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyor dizi ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bu açıdan da gayet takdir ettim diziyi. Gerçekçi ve göze sokmadan yaşanıyor her şey.

Şunu da belirtmek gerek bu diziyle ilgili. Dizi gerçek mc kültürüyle son derece örtüşen bir yapıya sahip. Hells Angels adlı motosiklet kulübünün dizisi desek yanlış olmaz. Hatta önce kamera arkasındaki ekibe danışman olarak çalıştıkları sonra kamera önünde de boy gösteren ’happy’ (david labrava) 30 yıllık bir motor sürücüsü ve hells angels üyesi. Kendisi aynı zamanda ‘hands’ isimli bölümün de yazarı. Ve asıl bomba şimdi geliyor lenny the pimp yani pezevenk lenny, hani şu 2 bölümde görülen boğazına ses cihazı bastırarak konuşan amca, kendisi Sonny Barger olup Hells Angels in kurucularından. Yani tüm bunlardan sonra bu dizinin Hells Angels la alakası yok demek yanlış olur. Hells Angels da kim oluyor derseniz kendileri yıllaaar yıllar önce kurulmuş bir motosiklet kulübü ve aynı soa gibi yasadışı işler koşturuyorlar. Pek çok ülkede şubeleri bulunan bu kulüp kadın, uyuşturucu, koruma, hırsızlık, kaçakçılık gibi envai çeşit iş yapıyor ki epey de büyümüşler yani öyle 3-5 züppeden ibaret değiller. Bu gerçekçi yapısıyla da Sons of Anarchy bize pek çok şey anlatıyor aslında.

Diziyle ilgili değinmek istediğim son nokta müzikleri. Ben ki fear of the dark ı 4-5 yaşında ilk çıktığında kasetten dinlemiş adamım (nası oldu lan o diye soran olursa anlatırım), açıkçası daha önce duymadığım müziklerdi ama sağlam bir rock and roll fon müziğiyle ilerliyor dizimiz. Birkaç örnek vermek gerekirse hey hey my my, gimme shelter, john the revelator güzel örneklerimizden ve dizinin atmosferine son derece uyuyor. Hells Angels ın da döneminde rock and roll la bütünleştiğini düşünürsek pek de anormal gelmiyor bu durum bize.

Demem o ki bu diziyi izleyin izlettirin. Ve sık sık duyacağınız ve ezberleyeceğiniz müziği ilk benden dinleyin. This Life.

11 thoughts on “Motorculara dizi tavsiyesi – Sons Of Anarchy

  1. keshishadam dedi ki:

    Walla hacı bu kadar döktürdüğüne göre harbi dizi sarmış seni, ben de şunu bi ayıklayayım o zaman. Ama bu ilgi alakayı Dexter saykosu da hakediyor bence…

    • bilmeyenadam dedi ki:

      Dexter piçi de motor kullanaydı da yazaydık..

      Geyik bir yana eserse dizileri yazabilirim tek tek, dexter, breaking bad her ne kadar unutmuş olsam da oz ve daha bir sürü dizi. yazılabilir evet.

  2. Sanane lan dedi ki:

    Aman yazma gözünü seviyim bro ya sen yazdın dizimag siteden kaldırdı diziyi :(:(
    Sons of anarchy
    Bu dizi yayıncı kuruluşun talebiyle KALDIRILMIŞTIR.

  3. Dach dedi ki:

    soa fanatigi olarak YARILDIM AMK xD bu kadar enfes anlatılırdı…

  4. Erdem dedi ki:

    Kardeşim helal olsun valla diziyi on numara açıklamışsın taktir ettim dediklerine katılıyorum diziye bende motor sevdasından başladım banbaşka havalara girdim mk sonra neyse kadınlar bir harika bide juice saçları on numara jax pıcını bende sevmiyorum ama yürüyüş tarzı fena 😀 diziyi izlerseniz sigaraya olan ilginiz tavan eder söylemesi 😉

Yorum bırakın

Radyo Yayını

Radyo yayınlarına başka mecralarda devam edeceğiz. Şimdilik bir süre ara verdik. Mümkün olursa daha iyi yerlerde yayınlara devam edilecek.

Bu ses bitmez!

Öpüyorum sizi.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Diğer 991 aboneye katılın

ARŞİV